Mad til bryllup

Hvad serverer man til et bryllup?

Maden til et bryllup er et af de vigtigste parametre, når man skal skabe en mindeværdig dag for både brudepar og gæster. Den rigtige mad kan bidrage til at sætte stemningen og understøtte hele temaet for festen, ligesom den vil kunne forkæle gæsternes smagsløg.

Men hvad skal man egentlig servere til et bryllup? Der er mange muligheder at overveje, og det kan tilpasses efter både smag og budget. Du præsenteres nedenfor for nogle idéer og overvejelser, der kan hjælpe jer med at vælge den perfekte menu til jeres store dag.

Der er ingen grænser – det er helt op til jer

Når det kommer til mad til brylluppet, er der ingen faste regler. Det vigtigste er, at maden afspejler jer som par og passer til jeres personlige smag. Nogle par vælger en traditionel treretters menu med forret, hovedret og dessert, mens andre går efter en mere afslappet buffet eller måske endda en foodtruck.

I dag er det også populært at vælge en menu, der er inspireret af bestemte køkkener eller personlige minder – måske en ret fra jeres første date eller en nationalret fra et land, der betyder noget særligt for jer.

På den måde bliver maden en del af jeres unikke historie og skaber en personlig forbindelse til gæsterne. Har I f.eks. brug for mad til bryllup på Sjælland, er det dog i sidste ende op til jer, hvad det skal være. Der er mange gode cateringfirmaer på Sjælland, så brug tid på at sammenligne dem og vælg den rigtige.

Vælg mad, der passer til festens dresscode og atmosfære

Når I planlægger menuen, er det en god idé at overveje brylluppets stil og atmosfære. Hvis I holder en formel fest med sorte jakkesæt og elegante kjoler, kan en klassisk og raffineret menu med fine dining være det perfekte valg. Her kunne I servere retter som filet mignon eller hummer.

Hvis jeres bryllup derimod er mere afslappet, som f.eks. en havefest eller et strandbryllup, kan en mere uformel menu som grillmad, tapas eller streetfood være oplagt. Madens stil bør matche den stemning, I ønsker at skabe for dagen, så det hele hænger sammen og føles gennemført.

En god idé at have noget til enhver smag

Gæsternes smag og kostpræferencer bør også tages med i overvejelserne. En god bryllupsmenu tilbyder variation, så der er noget for enhver smag – uanset om der er vegetarer, veganere eller personer med allergier blandt gæsterne.

En fleksibel buffet eller en treretters menu med valgmuligheder er en god måde at sikre, at alle får en god oplevelse, og at ingen føler sig overset.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne